Ruokavaliomuutoksessa huomioitavia asioita

Oletko tekemässä muutoksia ruokavalioosi? Moni tietää mitä tulisi syödä, mutta tässä artikkelisarjassa selviää mitä kaikkia sudenkuoppia ruokavaliomuutokseen sisältyy.

  1. Erityyppinen ruoka, kuin mihin olet tottunut, ei maistu sinulle heti.

Luonnostaan meille eloonjäämismekanismin kautta maistuu kaikki tiiviissä muodossa paljon kaloreita sisältävä, eli kärjistettynä sokeri- ja rasvapitoinen. Tämän takia vähemmän kaloreita ja enemmän kylläisyydentunnetta tarjoavat ruuat, esimerkiksi kuitupitoiset kasvikset ja vähärasvaiset proteiiniruuat, eivät ainakaan heti maistu meille. MUTTA suolistobakteerimme mukautuvat parissa viikossa syömäämme ravintoon, jolloin alammekin tottua niihin. Malta siis, vaikkei terveellisemmät ruuat heti maistuisikaan sinulle. Alun lyhyen kärvistelyn jälkeen niistä tulee uusi normaali. Ps. Tämä pätee myös toisinpäin. Mikäli alat syömään enemmän tyhjiä kaloreita sisältäviä ruokia, elimistösi alkaa kaipaamaan myös niitä…

Vastaa