Miksi ankkapeppu-trendi altistaa selkävaivoille?

on

Peppu on pop (vieläkin?) ja kuvaan kuuluu usein alaselkää notkistamalla asettaa pakarat edullisempaan asentoon. Ainakin pakarajulkkisten some-päivityksistä (Erna Husko?) tuttu pepun ”tyrkylle” asettaminen kääntää kuitenkin alaselkän notkolle, jolloin lantio kallistuu alaspäin. Kyseinen lantion asento kytkee vatsalihakset pois pelistä tukemasta selkärankaa, kiristää vastaavasti alaselän lihaksia (ja lähentää nikamavälejä) sekä paradoksaalisesti veltostaa myös pakaroita! Vielä pahempi juttu, jos yhdistät tähän alaselän liialliseen notkoon lisäkuorman eli vaikka kyykkäät tanko hartioilla ja peppu pitkällä! Jos tunnistat itsesi kuvasta, laita lantio suoraan, peppu piiloon ja säästä ankkapeppu erikoistilanteisiin…

-Koulutettu pilatesohjaaja Harri Männistö

Vastaa