Mistä flow?

Ainakin mun mielestä olisi aikas upeaa, jos aina olisi vahvalta imulta tuntuvassa flow-tilassa, jossa synapsit laulavat aivoissa iloisesti ja kaikki tuntuu helpolta sekä pakottomalta. Miten tämän vahvasta läsnäolosta kielivän tilan tavoittaisi useammin? Mietitäänpä.

Juu, hyvät yöunet edesauttavat ainakin tähän tilaan pääsemistä, mutta niidenkään tavoittelusta ei voi tulla itsetarkoitus. Juu, mielekäs tekeminen auttaa, mutta ei ole edellytys. Juu, omiin kykyihin sopivat, muttei liian, haastavat tehtävät mahdollistavat flow-tilaan pääsemistä.

Lopulta kuitenkin taitaa kyse olla kyvystä levätä, viettää down-timea, jotta pääkoppa saa välillä latautua ja sillä taas riittää energiaa olla läsnä. Tällöin luomme itsellemme kykyä päästä tähän virtaavaan tilaan. Viisaan vaimoni sanoin, ollessamme välillä alakierroksilla tulemme takaisin tähän hetkeen. Kun lepäät, lepää. Kun työskentelet, työskentele.

Vastaa