Katso peilistä proteiinintarpeesi. MITÄ?!

Todellakin, peilikuvastasi voit päätellä paljon siitä millaiset ruoka-aineet juuri sinulle sopivat. Jos omaat paksut luut ja rasva viihtyy vartalossasi sitkeästi (katso erityisesti ranteitasi ja nilkkojasi), parasta polttoainetta sinulle on todennäköisesti rasva- ja proteiinipitoisilla ruoka-aineet. Saatat olla vanha kunnon meat-löver, eikä kasvisruoka maistu sinulle lainkaan. Pidät voimalajeista ja olet luonnostasikin melko vahva. Maratonin juokseminen on ajatuksenakin sinulle todella kaukainen.

Kevytrakenteisen kone taas hyrrää iloisemmin hiilihydraattipitoisemmalla ravinnolla. Kevytrakenteiset, ja luonnostaan vähemmän rasvaa kehossaan kantavat ektomorfit, ovat usein myös energisempiä, joten heidän aivonsakin kuluttavat enemmän hiilihydraateista pilkkoutuvaa glukoosia energiaksi. Myös suurempi fyysinen aktiivisuus lisää hiilihydraattienkin tarvetta. Kasvisruoasta tulee yleensä hyvät tuntemukset hiilariystävällisen kehotyypin omaaville. Urheilulajeista kuulantyöntö kuulostaa vähiten omalta jutulta ja pitkän matkan juoksu sekä hiihto maistuvat.

Näitä yleistyksiä ei tietenkään täytenä totuutena kannata ottaa, mutta ehkä huomaat jommankumman ryhmän olevan lähempänä itseäsi ja mieltymyksiäsi. Enemmänkin kannattaa kuunnella itseään, ja mikä tuntuu itselle sopivan, kuin ajaa itseään kohti jotain itselle täysin luonnotonta.

Mukavaa viikonloppua Tapamuutoksen seuraajille!

-Coach Harri

 Ps. Itsellesi sopivista ruoka-aineista opit tietysti lisää Pro Coach –verkkovalmennuksessa, ja lähivalmennuksissa ruumiinrakenne on mukana yhtenä suosituksiin vaikuttavana tekijänä.hyve_18-1 img_1991

Vastaa