Kalori ei ole kalori

Vastaako 325 kaloria pääasiassa höttöhiilareista ja rasvasta kylläisyys- tai veriarvovaikutuksiltaan samaa energiamäärää koostuneena laadukkaasta proteiinista, kuitupitoisista kasviksista ja hyvistä rasvoista? Mitä luulet? No ei vastaa.

Tämä ajatus tuli mieleeni äskeisellä lennolla tutkaillessani matkustajille jaetun leivän ravintosisältöä. Tiedän, suutari ei pääse kengistään edes matkustaessa… Noo, tämä aihe on noussut muutenkin viime aikoina pari kertaa esiin eri keskusteluissa 🙂 Aikakin kävi pitkäksi, joten mikä sen parempi keino kuluttaa aikaa kuin käyttää se luovaan tekemiseen…

Joka tapauksessa imaistuani 325 kaloria sisältävän vaalean kerrosleivän hapankermalla ja lohella kylläisyysaste jäi sanalla sanoen vaatimattomaksi. Tosin tässä vaiheessa tuunasin lentokoneleipää Fastin vähäsokerisella High Protein -patukalla… 

Mietitään kuitenkin mitä jos tuo 325 kaloria olisi vaihtoehtoisesti koostunut esimerkiksi reilusta määrästä vähäkalorisia ja kuitupitoisia kasviksia, purkillisesta proteiinitiivistä ravintoa kuten raejuustoa, karkealla hiilihydraatinlähteellä kuten appelsiinilla sekä pienellä määrällä oliiviöljyä höystettynä? Mitä luulet, kummasta vaihtoehdosta olisin tullut kylläisemmäksi, kumman vireys-, verensokeri- ja rasva-arvovaikutus olisi suotuisampi jne… 

Tässä mahdollisesti pohtimisen aihetta etenkin naisille, jotka monesti pettävät itseään ajattelemalla ettei ole merkitystä tulevatko kalorit herkuista vai ravinteikkaasta ruuasta 😉

Pisteet Lufthansalle joka tapauksessa siitä että tarjoilua ylipäätään oli. Nykyaikana edes jonkin syötävän saaminen veloituksetta ei-halpayhtiöidenkin lennoilla on harvinaista luksusta, vaikka lipunhinnat saattavat olla korkeatkin.

Vastaa