Miksi söisin enemmän värejä?

Jotkut saattavat miettiä mitä tässä oikein värillä tarkoitetaan. Eli tässä tapauksessa värit ovat kaikkea värikästä syötävää: kasviksia, marjoja, juureksia, hedelmiä. Kaikkia luontoäidin meille tarjoamia herkkuja vastakohtana kalpealle ja värittömälle syömiselle, josta on välttämättömät ravintoaineet käsitelty tehokkaasti pois ja jäljellä on pääasiassa vain tyhjiä kaloreita. Luonnon värikkäiksi muokkaavat syötävät sisältävät käytännössä aina paljon elintärkeitä ravintoaineita (ainakin suhteessa kaloreihin).

Mikäli emme saa riittävästi näitä välttämättömiä ravintoaineita (tässä tapauksessa vitamiineja ja muita suojaravintoaineita) syömisistämme, kehomme vaatii lisää ravintoa, kun se ei saa mitä haluaa. Varmistamalla monipuolisella ja ravinteikkaalla syömisellä välttämättömien ravintoaineiden (muidenkin kuin vitamiinien ja suojaravintoaineiden) korkean saannin vältymme todennäköisemmin myös liialliselta energiansaannilta. Toki hyviä syitä lisätä värejä lautaselle on muitakin, mistä ehkä jatkossa lisää, mutta tässä yksi.

EAT YOUR veggies COLORS!

Romieu I, Dossus L, Barquera S, et al. Energy balance and obesity: what are the main drivers? Cancer Causes & Control. 2017;28(3):247-258. doi:10.1007/s10552-017-0869-z.

Vastaa