Työmatkalaisen survival pack

on

Sisältö:

⁃ pähkinöitä

⁃ proteiinipatukoita (max 10 g sokeria per patukka)

⁃ hedelmiä

⁃ tyhjä vesipullo

⁃ proteiinivanukkaita (kotimaassa)

Monilla valmennettavillani on haasteita ruokarytmin ja -valintojen säilyttämisessä etenkin (työ)reissun päällä. Kotona kaikki menee hyvin, mutta muussa ympäristössä alkaa tulla ongelmia. Ja haastavaahan se onkin. Mutta haastavissa olosuhteissa timantit hioutuvat. Epäsäännölliset syömiset kostautuvat pohjattomalla nälällä illallisella, jolloin nälkä ei tunnu talttuvan millään. Tämä on selvää, kun kalorivaje on päivältä jo kasvanut eepposiin mittasuhteisiin.

Millä tämän ongelman saa sitten ratkaistua? Ennakoimalla. Pakkaa mukaan työreissuun, ja muutenkin pitkiin päiviin kodin ulkopuolella, työn sankarin survival pack. Eli pähkinöitä, hedelmiä ja miksei myös muutama hyvin säilyvä proteiinipatukka ja -vanukas (jos et lennä). Proteiinivanukkaat jäävät lentokentän lähtöselvitykseen, nimimerkillä testattu on. Mutta hyvä puoli niissä, että ne kestävät huoneenlämmössä säilytyksen.

Nappaat välipalaksi laukusta edes sen hedelmän ja/tai pienen kourallisen pähkinöitä (tai proteiinipatukan), kun nälkä alkaa vaivata, eikä aikaa syödä tai järkevää syötävää ole näköpiirissä. Pähkinöissä ja hedelmissä on myös se hyvä puoli, että niitä on saatavilla laajalti joka paikassa Euroopassa, missä saattaa lentokentiltä ja pikkukaupoista muuten olla vaikea löytää järkevää syötävää.

Tyhjä vesipullo oli muuten listalla lentoja varten. Nesteitä menetetään kehosta lentäessä ja lennoilla on nihkeästi vettä tarjolla, sekä moni pihtailee lentokenttien vedenhintojen kanssa. Saat täytettyä tyhjän pullon turvatarkastuksen jälkeen kotimaan kenttien vessassa. Vinkiksi että Helsinki-Vantaalla termostaatin omaava hana menee päälle altaan alapuolen liiketunnistimesta…

-Valmentaja Harri Männistö

Vastaa