Polar Ignite vai Polar Vantage M

Polar Vantage M
Polar Vantage M

Eräs kurssikaverini kysyi kommenttejani, kun oli nähnyt somessa minun hommanneen Polar Vantage M:n. Palautteeni paisui samalla blogikirjoituksen mittaiseksi, joten ajattelin julkaista sen kaikkien nähtäväksi. Ehkä siitä jollekin toisellekin on hyötyä.

Polar Ignite

Minulla oli aiemmin käytössä Polar Ignite, missä käytännössä on samat omininaisuudet Polar Vantage M:ssä= sama käyttöjärjestelmä. Käyttiksen ominaisuuksista tykkäsin sinällään jo Ignitessa, esimerkiksi palautuneisuuden seurannasta (yöllinen ja harjoitukset vs. lepo).

Suurin ero mittareiden välillä on siinä että Vantage M:ää käytetään näppäinten kautta, eikä kosketusnäytön. Ignitessa on taas vain yksi näppäin ja sitä operoidaan kosketusnäytön kautta. Omaan käyttööni Ignite oli vähän köykäinen ja se häiritsi että näyttö piti aina erikseen herättää henkiin painamalla nappia. Vantagessa kiva kun pieni valo näytössä koko ajan, esimerkiksi valmentaessa helpompi kellottaa tai urheillessa vilkaista tilannetta, ilman että täytyy erikseen painaa nappia ja herättää näyttö henkiin. Edit (5.10.2020): Igniteen saa palautteen perusteella valittua näytön jatkuvasti päälle harjoitustilassa. Toki tämä taas kuluttaa akkua enemmän, mikä aktiivisemmalle liikkujalle voi olla haaste Ignitessa muutenkin johtuen mittarin pienemmästä fyysisestä koosta.

Kosketusnäyttöä oli myös vähän hankalaa käyttää uidessa. Samoin uintimetrit heittivät tosi paljon Ignitessa, toivottavasti Vantage:ssa pitää paremmin paikkansa. Ranteen syketiedot on tosiaan vain vähän suuntaa antavia urheillessa (ainakin Ignitessa ja molemmissa ymmärtääkseni sama mittaustapa), eli jos haluaa tarkemmin mitata sykkeitä, kannattaa hommata lisänä sykesensori(vyö). Edit (5.10.2020): uintimetriikat heittävät aika reippaasti myös omassa Vantage M:ssäni, mutta vaimon vastaavassa ovat jostain syystä ainakin lähempänä totuutta.

Yhteenvetona, jos haet mittaria aktiivisuuden, palautuneisuuden ja silloin tällöin tapahtuvan kevyen liikunnan mittaamiseen, Ignite on valintasi. Jos taas käyttösi on kovempaa ja haluat seurata enemmän myös liikuntasuorituksiasi, Vantage M kustantaa vain pari kymppiä enemmän ja sopii paremmin tarkoituksiisi. On huomioitavaa, että Polar itsekin markkinoi Ignite:a fitnesskellona ja Vantage M:ä urheilukellona.

Plussat ja miinukset

Polar Ignite

+ominaisuuksiltaan monipuolinen ja helppokäyttöinen käyttöjärjestelmä aktiivisuuden ja palautuneisuuden mittaamiseen

+kevyt ja pienikokoinen

-operointi vain kosketusnäytön kautta (Polarin lippulaivamallissa Vantage V:ssä napit+kosketusnäyttö)

-urheilutilassa näytön henkiin herääminen vain nappia painamalla

-kosketusnäytön toiminta vedessä (uidessa)

-akunkesto (etenkin säännöllisesti harjoitustilaa käytettäessä)

Polar Vantage M

+ominaisuuksiltaan monipuolinen ja helppokäyttöinen käyttöjärjestelmä aktiivisuuden, palautuneisuuden JA liikuntasuoritusten mittaamiseen

+näytössä koko ajan pieni valo, ei tarvitse painaa erikseen nappia tilanteen nähdäkseen

+parempi akunkesto

-ei kosketusnäyttöä

-näppäimet hieman jäykät

4 Comments Lisää omasi

 1. Heidi Kellinsalmi sanoo:

  Kiitos tästä vertailusta. Oli paras ja selkein minkä löysin. Ja sain tehtyä ostopäätöksen.

  1. harrimannisto sanoo:

   Kiva kuulla. Ihan mielenkiinnosta, kumman valitsit?

 2. Kjaukonen sanoo:

  Hyviä pointteja ja vertailua. Oli pakko itse tarkistaa kun olen kelloa valitsemassa niin ignitessä voi näytön laittaa harjoituksen ajaksi jatkuvasti päällä olevaksi. Akkua se tietysti kuluttaa ennemmän.

  1. harrimannisto sanoo:

   Kiitos tarkennuksesta. Akkua tosiaan kuluttaa enemmän, mikä Ignitessa muutenkin on haaste jos on harjoitustilassa kohtuullisen paljon.

Vastaa