Laihdu ketolla -pienryhmävalmennus

Miksi ketoruokavalio?

Haluatko tehokkaan startin painonpudotukseen? Ketoruokavalio on tehokas tapa pudottaa painoa lyhyellä aikavälillä. Tästä syystä se toimii mainiosti painonpudotuksen starttina, sillä nopeat tulokset painonpudotuksen alussa motivoivat jatkamaan terveellisemmillä elintavoilla.

Mikä ketoruokavalio on?

Ketoruokavalio on käytännössä vain uusi, houkuttelevampi nimi vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle. Toki ketoruokavalio toteutetaan usein terveellisemmillä ruoka-aineilla kuin ”vanhemmat” vähähiilihydraattiset ruokavaliot, joissa läträttiin pekonilla, juustolla ja muilla huonoja rasvoja pursuavilla elintarvikkeilla. Ketoruokavalion voi siis toteuttaa myös terveellisesti, jolloin rasvat tulevat pääosin pehmeistä hyvien rasvojen lähteistä ja huolehditaan riittävästä kuitujen ja suojaravintoaineiden saannista.

Mitä keto tarkoittaa?

Keto on lyhennys ketogeenisestä ruokavaliosta. Ketogeeninen tila kehossa taas viittaa siihen, että aivot ja lihakset käyttävät rasvoista muodostettavia ketoaineita hiilihydraateista pilkottujen sokerien sijaan energianlähtenä. Aivan saman tien hiilihydraatteja polttoaineena käyttämään tottunut elimistö ei osaa tehokkaasti muuntaa rasvoja polttoaineeksi, vaan tähän muutokseen hiilihydraattikoneesta rasvakoneeksi menee aikaa 1-2 viikkoa. Tällöin hiilihydraattien saannin säntillinen rajoittaminen on ymmärrettävästi välttämätöntä.

Miksi ja minkä verran ketolla paino putoaa?

Ensimmäisen viikon aikana paino putoaa 1-2 kiloa, kun hiilihydraatteihin sitoutuneet nesteet häviävät kropasta. Eli tällä ei juurikaan ole tekemistä rasvojen lähdön kanssa. Tämän jälkeen painonpudotus on pääosin rasvasta. Keton suhteellisen runsaasta proteiininsaannista johtuen lihaksista laihtuminen on tällä ruokavaliolla monia muita vähäisempää.  Käytännön valmennuskokemusteni perusteella 5-10 kilon painonpudotus 8 viikossa on tyypillinen tulos. Toki tämä tarkoittaa ohjeiden tarkkaa noudattamista.

Sopiiko keto pitkäaikaiseksi ruokavalioksi?

Pitkäaikaiseksi ruokavalioksi keto ei käytännössä rajoittavuutensa vuoksi monellekaan sovi. Käytännössä pitkällä jänteellä hiilihydraatit kuuluvat ruokavalioon enemmän tai vähemmän. Yksi tämän valmennuksen etuja on että alamme sisällyttää hiilihydraatteja hiljalleen ruokavalioon, jolloin vältetään ylilyönnit. Opastan valmennukseen osallistujia myös verikokeiden teettämiseen (omakustanne, esim. rasva-arvot 23,90 €), joilla päästään selville esimerkiksi juuri rasva-arvojen kehittymisestä.

Valmennuksen hinta ja kesto?

Pienryhmän hinta on 89 € kuukaudessa sisältäen viikoittaiset tapaamiset ja kesto 8 viikkoa. Valmennus käynnistyy alkumittauksilla ja orientaatiolla ke 15.1. klo 18 Ylöjärven Liikussa.

Ilmoittaudu: info@harrimannisto.com

Vastaa