Aivojumppaa

on

Kehon keskilinjan ylittävät liikkeet tekevät hyvää aivoille, ja saapa monissa niistä yläselkäkin kipeästi kaipaamaansa kiertoliikettä! Nämä liikkeet yhdistävät oikean ja vasemman aivopuoliskon, joista vasen on yhteydessä oppimiseen, muistiin ja keskittymiskykyyn. Keskilinjan ylittävät liikkeet mahdollistavat tässä osassa aivoja olevien yhteyksien muodostua nopeammin ja tehokkaammin (Hannaford). Tästä syystä ne virkistävät aivoja. Tällaiset liikkeet toimivat ymmärrettävästi täsmäliikkeinä taukojumpassa napaten monta kärpästä yhdellä iskulla…

Lisää esimerkkejä keskilinjan ylittävistä löydät Youtube-kanavaltamme:

Lähteet: 

Hannaford, Carla. Smart Moves: Why Learning Is Not All in Your Head. Arlington, Va.: Great Ocean Publishers, 1995. Print.

https://www.strengthcoach.com/public/Exercise-Improves-Learning.cfm

Vastaa